Knäckigt knäcke

Idag bakade jag och mamma knäckebröd.


Kruskavel, nått att önska sig?


Gott med ost och tomatmarmelad.

24 kakor
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 grader

25g jäst
2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1 msk anis,fänkål eller brödkrydda
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl finhackad dill
2 tsk kummin
2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vetemjöl + 2dl till utbaket


Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten.
Tillsätt olja, salt, kryddor, frön och mjöl.
Arbeta ihop en smidig deg. (Den behöver inte jäsa).
Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord/diskbänk. Forma till en längd och dela den i 24 bitar.
Rulla varje del till en liten bulle. Vänd den i mjöl och kavla ut med kruskavel till en tunn rund kaka (cirka 15 cm i diameter).
Lägg dem efterhand på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen, 4-5 minuter. Passa noga så att brödet inte blir bränt.
Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock.

Kommentarer
Postat av: Ida

Massivt husligt!

2009-06-11 @ 18:22:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0