Idas Focaccia




En halv sats passar alldels utmärkt i Oscarsgatans små 30x40-långpannor.

1/2 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
8 dl mjöl
1/4 dl olivolja
 >1/2 tsk salt

Pynt:
1/4 dl olivolja
Ett gäng oliver
Några kvistar rosmarin
Salt

Smula ner jästen i en bunke. Slå på lite av vattnet och lös upp jästen.
Häll sedan i olja och salt. Jobba ner mjölet, lite i taget.
Om degen blir kletig har du gjort rätt, den ska precis släppa från kanterna.
Täck över med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
Klä en långpanna med bakplåtspapper under tiden.
Häll upp degen i formen, runt tre cm tjocklek är att rekommendera, och låt den jäsa ytterligare 20 minuter.
Sätt på ugnen, 175 grader.
Efter den sista jäsningen är det dags för pynt.
Pluppa i oliver i degkakan, gå loss med rosmarin och strö över salt. Allt efter behag. Häll till sist över olivoljan. Skjuts in i ugnen i 45 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0