Stjärnhus


Triss i stjärnmys på vägen hem från skolan.

Go bulle


På första advent bör man ha julfika. Så självklart hade vi det på Oscarsgatan. Ida hade bakat jättegoda bullar som vi fick smaka. Mums! Dubbelmums!
Men russin är väl bara till för dekoration, eller?

Att vara snygg = tidlöst


Graciös.


Sångfågel.


90tals Carro.


Bambi.


Elina.


Snorkfröken.


Katta.

Fix och trix hemma hos Elina igår. Vi skulle efter mycket om och men gå på 90-talsfesten som annordnades av några i ettan på Borgmästarn. Jag klädde mig i höga jeansshorts och leopardtopp. Katta hade inspirerats av Clueless. Elina ville inte klä ut sig och konstaterade att vara snygg är tidlöst!

Hur allt börjadeHello! It's France !
You want that I tell you how I began?
Oh, it's long....
In this time, I went to the high school, I played the guitar and I sang songs of French singers.
One day my father heard me and he said to me :
" Oh! It's good ". Euh, no: " It's not bad... You will have to perfect a little and I shall present you to an impressario to make a try of voice "
That took place July 11th, 1963 and four months later, I recorded my first disk.
(translation: claude1943).Gottegris.


Här har ni mig sittandes med godisskålen i ett hårt grepp mellan pappa och morfar. Jag skulle tippa på att bilden är tagen av min kära mor omkring 1987.

Jag skulle ge mycket för att få en godisskål i mässing just nu.

Frendo, vår lokala kiosk, känns så långt bort. Typiskt!

Fest blir det inte heller ikväll. I alla fall inte för min del. Är jättetrött.
Ska nog bädda ner mig och kolla på film istället.

Åh, då skulle jag ju haft den där godisskålen i mässing. Typsikt!

Bästaste Elina


Har varit sjuklig så sjuklig jättelänge. Jag har saknat henne så! Men nu verkar det värsta vara över. Jag har nämligen sett henne vinka från Idas lägenhet mittemot. Ett enormt friskhetstecken. Jag hoppas jag får träffa henne snart.

SchnitzelStek en schnitzel i en panna. Krydda med citronpeppar och limesaft.
Fräs wookmix i en annan panna. Krydda efter behag.
Blanda youghurt, tomatpure, citronpeppar, salt, vitlök och lime till en kall sås.

Klart! Världens snabbaste och lättaste och billigaste och jättegott.

CorrenCarro

Jag tror inte att jag har skrivit vart jag ska praktisera nästa år. Det blir Linköping och Corren och det känns ypperligt bra. Tidningen har ett bra rykte både bild och redaktionsmässigt, så jag hoppas att det håller i sig.

Praktiken är nästa termin från 18 januari till 4 juni. Eftersom att Linköping är en stor studentstad, verkar det finnas en hel del lägenheter och rum i omlopp, vilket jag uppskattar. Många ska studera utomlands och vill hyra ut i andra hand och ofta möblerat. Jättebra. Har lagt ut på blocket och har en del trådar på mailen, så vi får hoppas att nått går i lås snart.

Om någon som läser här har ett boendetips tveka inte att höra av er! Eller om någon har ett annat Linköpingstips vill jag gärna höra det också. Till exempel tips på fina fik, bra secondhand, barer och affärer. 

Det här med praktiken har varit och är fortfarande för en del av mina vänner ett enda stort ångestmoln. Men jag hoppas att det snart blir molnfritt och att solen kommer fram så att alla blir glada.


Glada ungdomar väntar på gladpop i Kalmar. (Bild tagen under min förra praktik på Barometern).

Roligare än busken!Istället för att fixa klart den tråkiga och jobbiga övningen i Photoshop hittar jag fina och roliga retroklipp.

En månad kvarMin pinupkalender visar på att julen närmar sig med stormsteg. Därför tyckte jag att det var okej att plocka upp min adventsljusstake idag. Har annars inte särskilt mycket julpynt här uppe i Sundsvall. Men jag köpte ett par gamla julbonader och dukar förra julen på Myrorna, så de ska jag ta fram om någon vecka eller så. När själva juldagarna väl kommer är allt över så plötsligt, så jag tycker att det är tillåtet att plocka fram lite av julen redan nu.

Pysselbok

Denna finfina bok köpte jag för några veckor sedan på Pocket shop. Tyvärr har den blivit liggande orörd i en påse, på grund av för många tråkiga måsten och plugg. Men en dag snart ska jag
förvandla den till en fin blädderbok med ord, bilder och minnen. I stället för att sitta vid datorn hela tiden borde man pyssla mer. Tiden finns. Det handlar bara om prioriteringar. Facebook eller pysselbook? Vad väljer man?

Ett varv runt Sidsjön


Äntligen kom solen tillbaka till Sundsvall.


Promenad runt Sidsjön kändes så rätt.
Vid ankdammen stannade vi länge.


Kalle.


Pensionär?
Ida.


Sjön.


Katta.Lek.


Övergiven.
Fint.

Det som ni alla har väntat på


Tunnelbanan.


Kakorna.Den perfekta looken.


Och sist men inte minst mitt bildspel om Miriam Parkman.

Ni kan antingen titta direkt här via bloggen, eller ännu bättre gå in här för att få större och bättre bild. Tyvärr har bilderna blivit lite ljusa igenom alla processer. Men ni får ha överseende.

Snygging

Min fina vän DanniDaniela Nilsson. 

En liten bild är också en bild.

En blogg som jag läser regelbundet och som jag verkligen tycker om är Sandra Beijers "Nio till fem".

Idag blev jag extra glad när jag tittade in. I hennes "onsdagsblogglista" fanns Mon Chéri listad och även en bild på henne och Miriam som jag fotat. Wiii! Kolla här! Det stod visserligen inte att jag fotat och bilden var liten, men det va kul att få se sin bild där ändå.


Här har vi orginalbilden, fotad i Gubbängen i Stockholm.

Matrjosjka


Hemma hos Karin och Tommy i Gubbängen finns många fina saker. Som den här gåvan från Karins mormor.
En docksamling köpt i Ryssland. Fint!

Stockholm international fairs


Fotomässan i Älvsjö.


Där fanns det många kameror att prova.


Många bilder att kolla på.


Det här var en av mina favoriter, Vee Speers.Hennes bilder från "The birthday party" var helt otroliga.


Fotopaus 1.


Fotopaus 2.


I vår monter kunde man kolla på våra bildspel.
Norde och Robin lekte mest.


Danni kämpade för att locka besökare till vår monter. Svårt.

Tillbaka i Sundsvall och vi kan sammanfatta fotomässan. Det var kul att vara med, men tyvärr blev det väldigt lite fokus på våra bildspel och väldigt mycket på livesändningen som också gjordes från vår monter. Det hade nog varit bättre om vi haft en monter vid de andra fotoskolorna och kanske haft bildutställning istället.

Våra bildspel var jättebra, men det var i princip omöjligt att få folk som bara vandrar förbi att verkligen stanna och kolla i fem minuter. Svårt det där. Tyvärr blev kvaliteten inte heller hundra på tvskärmen. Färger och brus streta åt alla håll i alla fall på mina bilder och det var ju inte så kul. Det är inte lätt att få bilder och olika skärmar att synca rätt (det får vi lära oss i kursen vi läser nu).

Nåväl i och med att vi sammarbetade med canon fick vi i alla fall en bild printad, så det var bra. Gav en till Miriam. Imorn ska jag kolla upp hur man lägger upp bildspelet här på bloggen. Vore på tiden.

In the boothHittade en fin fransk fotoautomat på internet via Vintageportalen. Spänningen är stor när man väntar på att bilderna ska framkallas. Sedan är det bara att fota om och om och om och om igen tills man fått nog. Det är kul. För alla er som har Mac är det kanske inte lika kul, men man skulle kunna säga att detta är en "retrovariant" av Photo booth. Jag gillar det! Prova här.

Vitt & svart hav


Tre dagars föreläsningar på den mytomspunna konstskolan Konstfack är nu till ända. Det har varit kul, ibland lite drygt men för det mesta himla bra. Idag fick vi träffa Martin von Krogh som berättade om hur han bildbehandlar sina bilder. Det var intressant och man fick sig en tankeställare, Vad är okej och vad är inte när man jobbar med en bild i photoshop. Jag ska inte trötta ut någon med mer om detta... Men debatten fortsätter.

Det var lite synd att vi inte fick höra mer om hur han arbetar som frilans runt om i världen i väldigt utsatta länder. Kanske en annan gång?

Imorn börjar Fotomässan i Älvsjö. Vi ska ställa ut våra fina bildspel i Mittuniversitetets monter. Så alla borde komma dit i helgen och titta. Det kommer bli grymt!

Virvelvind


Jeanne Moreau sjunger "Le Tourbillon" i Francois Truffauts film "Jules et Jim" från 1962. En fin film med roliga detaljer, fint ljus och fina bilder. Ibland är det lite väl mycket fram och tillbaka och upp och ner i kärlekshistorien. Men det är det som är filmens grej. Vilket man förstår genom att lyssna på denna fina sång. Se den!

Dripp dropp dripp droppHösten/vintern har helt klart kommit till Sundsvall. För någon dag sedan hade vi snö, men nu är det bara grått och blött vilket gör mig väldigt trött.

Men en bra grej med regn är att man kan fota fina paraplybilder, som dessa på Linnéa och Miriam.

Klar!


Nu har jag äntligen lämnat in den sista versionen av bildspelet om Miriam Parkman. Nästa vecka bär det av till Stockholm för föreläsningar och sedan blir det Fotomässan, där våra fantastiska bildspel ska visas upp. Jag är väldigt imponerad av alla i min klass! Alla har gjort jättebra grejer som berört både genom skratt och gråt. Lars Dareberg, bildchef på Sydis har varit vår handledare och examinator under två dagar. Läs här vad han tyckte om oss.

Förhoppningsvis ska jag inom en snar framtid kunna lägga upp bildspelet här på bloggen. Håll utkik!

Kungligt firande
Förra fredagen fick vi äntligen fira att Ida fyllt 25 år. Det blev ett fint kalas med alla de rätta ingredienserna. Tårta, Törley och bäst av allt smörgåstårta. Härligt!

RSS 2.0