Socialdans


Miriam och hennes kavaljer svänger loss ordentligt på Chicagos socialdans som anordnas varje onsdag och lördag på Hornsgatan 75 i Stockholm.


I väntan på dansen.


Kärlek och lite svett.



När klockan slagit elva stannar de mest inbitna dansarna kvar och showar i ring.

Efter all tid jag spenderade i dansstudion förra veckan, måste jag erkänna att jag har blivit riktigt sugen på att själv börja dansa. Det finns lindy hop i Sundsvall, men eftersom jag snart ska flytta känns det ovärt att börja här. Jag får helt enkelt kolla upp dansmöjligheterna där jag får praktikplats till våren. Men var jag kommer att hamna är fortfarande väldigt oklart. Det känns lite jobbigt, men det löser sig väl får jag hoppas. 

Dopp i grytan



Dessa fina fonduegafflar köpte jag för 30 kronor på Myrorna i Stockholm.
Nu måste de användas. Vem vill komma på fonduekväll hemma hos mig?

Vi är inte änglar



Jag kan inte få nog av min franska sångfågel France Gall. Hon sjunger så fint och är så fin och så älskar jag parets improvisationsdans i mitten av videon. Enjoy!

Kråkslott eller drömslott?


Sagoslott i Ronneby Brunnspark sommar 2009. Inte helt fel bostad.

Nylon


Igår exprimenterade jag lite med en av Miriams strumpor, genom att trä den över linsen. (Tips från Elina). Svårt att få bra skärpa, men blev ändå rätt snyggt.  Inte helt säker på färgen. Får bli till att testa olika inställningar i photoshop. Men kul att använda en strumpa istället för att bara använda ett filter i datorn. Lite mer på "riktigt".



Prima ballerina



I Karin och Tommys sovrumsfönster står denna fantastiska lampa. Den är ett arvegods från Karins mormor och jag tycker verkligen att den är jättefin.
Porslinsballerinorna håller så fint upp den sköra lampfoten som leder upp till det mysiga ljuset som döljer sig under "lampkjolen".  

Blog Awards

Jippo med stort J! Vilken heldag det blev. Det började klockan ett med tebjudning och muffins. Den som ville kunde sedan mingla, fixa naglar, få massage, bli sminkad, prova WII sports, gissa antal lösnaglar i en burk och massa annat skoj. Jag hängde hack i häl med Miriam Parkman, som jag följer till mitt bildprojekt i skolan. Efter en "superbra" modevisning fick alla sina goodie bags (lösnaglar, choklad, veckorevyn, BSB nya singel etc) och sedan var det dags att fara hem och fixa sig till kvällens gala.


Miriam Parkman

Efter många turer hamna jag i en underbar vintage butik, där Miriam och hennes vän Linnea tog sig tillbaka till 50-talets gala premiärer, i förda fantastiska klänningar, handskar, väskor och smycken.



Taxi i ilfart till Operan och sedan var det dags för mer mingel, en torr hamburgetallrik och lite rosa bubbel. I entén blev jag informerad om fotoväggen. WOW. Väggen med alla sponsorernas namn på, som sedan alla som anser sig vara kända ställer sig framför och putar och trutar för alla fotograferna. Det var kul att se och helt plötsligt hamnade jag mitt i hysterin när dessa trädde fram:


Ida Pyk, modell och bloggare för ELLE.


Eller är det Blondinbella?


Åh, nej här är hon ju - allas våran favoritbloggare. Årets veteran - Brunbella.


En och en annan b-kändis hamnade även framför den berömda väggen. Här någon från Robinson.

Sedan var galan i full gång. Det blev till att stå. Inte ens Miriam som var nominerad fick en sittplats. Illa. Jag hade tänkt mig en gala likt Oscarsgalan. Men det är en lång väg dit. Både när det gäller sittplatser och konfrencier. Miriam var nominerad i kategorin årets "Foto och design blogg", vilket vi alla hoppades på att hon skulle vinna. Men Vecko Revynsläsare gillar nog inte "husmorstrenden", för priset gick till en annan.


Miriam och Linnea försöker hålla modet uppe trots utebliven vinst.

Kvällen gick och det blev tid för efterfest nere på Café Opera för mig och Danni. Där köpte jag den dyraste Mojitos någonsin, spande efter kändisar, bloggare, rika Östermalms kids och rockade loss till Ke$ha och Jodin Sparks live on stage. 


Här hänger Danni i foajén. I bakgrunden syns Foki som tog hem hela tre priser under kvällen. 

Vilken kväll. Vilket jippo.

Swing it


Nu har jag äntligen satt snurr på mitt bildprojekt. Det går som en dans. (Slut på dans-ordvitsar).

Osthumor



Tänk va skoj man kan ha med en telefonkatalog och en ost.

Inte utan mina coasters







Lycka är...


en nyfunnen stol.


tre vänner på min kyl.


ljuslyktor i 70-talsfärger.


nybytta lakan (om än något skrynkliga.)

Pasta al dente


När får vi börja?


Krämig pastasås med kyckling, spenat och soltorkade tomater.


Äntligen!


Ananaspaj och vaniljglass till desert.


Men är det en förfest eller efterfest?

Vi lyckas rycka upp oss och tar en runda till Stadshuset och "Friday I'm in love". Dansar oss svettiga till Håkan tills dess att Cure spelas och alla går hem.


Musik jag blir glad av


Fransk pop från 60-talet.


Svensk pop från 60-talet.

Här får ni en glad svängig låtlista att dansa till.

Påfågelöga





Fyndis, 15kr. Helt klart värt.

Mur(art)









Berlinmuren som jag såg den februari 2008.

Beirut







Juni 2007, Beirut spelar en gratiskonsert i fiket på Southbank centret i London. En av de bästa konserter jag någonsin varit på. De var otroligt duktiga på att spela alla möjliga instrument. Och för att inte tala om sångarens röst och utseende. Härligt!
Här kan du lyssna på deras senaste skiva "March of the Zapotec and realpeople Holland". Mycket bra.

Hattifnatt


Jag och Katta lämnar Kåren med våra nyfunna glittriga partyhattar. Vilken toppenavslutning!
(Mobilfoto: Jimmy Croona).

Tentamiddag



Den avklarade tentan i Grävandets grunder firades traditionsenligt med middag på Oscarsgatan. Ida kunde tyvärr inte medverka då hon åkt ner till Lund för att gå på bal. Men Katta och Elina gjorde mig sällskap och avnjöt en god middag före festligheter i Nacksta och sedan dans på kåren.


Biff stroganoff


Vad?

1-2 lökar
500g lövbiff
6 färska champinjoner
2.5 dl matlagningsgrädde
ev lite mjölk
0.75 dl fransk senap
0.75 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
salt
peppar
soja

Hur?

Hacka lök, dela svampen och strimla köttet.
Bryn lök och svamp tills "savmpvattnet" försvunnit och lägg på tallrik.
Bryn köttet försiktigt snabbt (så att det inte blir segt).
Tillsätt lök, svamp och grädden.
Spruta i tomatpure, senap, soja
Krydda efter eget tycke och smak. Låt din egen smak bestämma. Måtten är höfftade.
Låt koka försiktigt tills allt fått smak. (Tänk på köttet)
Servera med kokt ris och sallad.

Supergott!

Bag lady




Ännu en väska till samlingen. Denna fyndade jag igår på myrorna för dryga hundralappen. Kommer bli finfint till min nya gröna höstjacka, som jag fyndade på Återkommande mode för ungefär samma pris. Jag älskart!

RSS 2.0