Filmstjärna


Miriam Parkman.

GodismonstretFoto: Tord Olsson

Godis är gott
Svensken äter i genomsnitt 17 kilo godis per person och år. Idag har vi grejat i atéljen för att illustrera det hela. Imorn får ni se resultatet. Mums!


Schyssta kuddar


På universitetet i Linköping har de fräcka sittkuddar. Det är annat än den röda soffan i J-huset det. Även om den är fin på sitt sätt.

Nu far jag hem till Kalmar och Öland. Det blir fint det!

Mommo Gerda


Mormor älskade sitt hem och alla sina prylar. Men mest älskade hon när någon av barnen eller barnbarnen kom på besök. Då blev det fest. Mat och fika tills vi storkna. Förmiddagsfika, söndagsstek och glass till efterätt. Kommer särskilt ihåg den gröna pistachglassen från när jag var liten. Innan vi for hem var det tid för ännu en fika. Ååh Mormors spritskransar och kanske lite cider att dricka. Det hände aldrig att man åkte hem från mormor hungrig. Kanske kollade vi även på nån film. Kanske ett avsnitt av CSI. Kanske visade mormor nått nytt handarbete eller vävprojekt. Kanske fick man med sig något hem.

Nu kommer det aldrig mer att bli några söndagsmiddagar i Vissefjärda...Jag hoppas att mormor har det bra på andra sidan. Att hon får träffa Morfar och alla hundarna. Att de kan dansa runt utan smärtor och rullstolar.

Kanske till denna dunkadunkalåten?

Mormor jag kommer sakna dig!

Stjärna på låtsas

När jag gick på mellanstadiet brukade vi ofta ha mimtävlingar. Vid julavslutningar och vid discon. Jag älskade det, gick in för det till hundra procent och hoppades alltid på en vinst.
Min klass brevväxlade med en annan klass i Göteborg. En gång kom de till Öland och då hade vi mimuppträdande (!). I alla fall så mimade jag till Johnny loves me. Fy va fint!


(ursäkta för aningens felsync)

Suzie – Johnny Loves Me


Vår och kärlek


Lördagen började med att jag och Ida traskade ut i vårsolen. Obs! Ingen snö!


Folkets Park var öde. Men solig och fin.


Vi hittade en jätteblomma.


Sedan var det tid för mig att bege mig hit.


På Chez Madame skulle möhippan börja.


Eva kom och blev jätteglad. Vilken tur!


Jag åt denna mumsiga mackan.


Eva spexade!


Ellen åt en mini-hallongrotta till Evas ära.


Efter fikat begav vi oss ut på klänningsjakt. Denna köpte hon inte. Av upperbara skäl.


På kvällen blev det jättetrevlig middag och fest hemma hos Parisa.


Ljuvlig mat i massor.


Mumsbittar med stort MUMS!


Alla festdeltagare hade under dagen komponerat frågor om Eva till ett roligt quiz.Vilket ledde till extremt många skratt!


Det kom att bli en finfin helg. Nu längtar vi till påsk och bröllop!

Livet är inte så oävet alls


I helgen var jag i Malmö och i söndags begav Ida och jag oss hit.


Det vankades vårloppis.


Det fanns mycket skit (tyvärr), men vi såg ändå en del roliga saker. En porslinshund.


Festgirlang.


Prickiga koppar. (Missat köp del 1).


Salt och peppar. (Missat köp del 2).


Kläder, skor och en tanta.


Ida handla DDRkoppar.


Lekte Hattifnatt.


Och provade en smulsamlare.


...när det finns loppisar att gå på.

Nu kanske ni tror att jag gick hem tomhänt. Men nej nej. Jag köpte ett litet fotoalbum i röd plast, några gamla serietidningar och ett halsband. Inte lika mycket som jag tänkt eller hoppats fynda. Men jag hade skoj ändå!

Snart är det fredagsmys


Kanske kommer jag att träffa en av dessa ljuva damer redan i kväll.

I arkivet

Idag har jag fotat lite prylar nere i Länsmuseets arkiv. Det var helt fantastiskt vad mycket saker där fanns. Precis som en jätteloppis. Eftersom jag var där på jobb kunde jag ju inte gå loss på alla roliga saker denna gången. Men de vänliga damerna sa att jag gärna fick komma tillbaka. Gärna, sa jag!

 
Schysst reklamskylt för fotprodukt.
Roliga karamellburkar.

Skrik om du kan eller villI går träffade jag och Gustav gänget bakom "Ung scen östs" nya föreställning "Remake". Eva Melander och Eric Stern spelar två av huvudrollerna i skräckisen.  Här kan ni läsa mer om ni har lust.

 

Cecilia

I lördags gick min Frodespecial i tidningen. Det blev väldigt bra tack vare duktiga Annelie som redigerade sidorna så fint. Här kommer ett smakprov.
Fix och trix i logen.Genrep med orkestern.


Och action!

Yeah!Woho!


I helgen har pappa, Inga och Hanna varit och hälsat på mig. Det har varit jättekul och bra på alla sätt. Vi har ätit gott. Druckit gott. Umgåtts. Köpt klänningar. Lagat klänningar. Fikat på Ragnar Dahlbergs café. Fikat på annat café med mera med mera.
Igår kväll var jag och Hanna ute på NH och drack lite öl och dansade lite dans. Så här kunde det låta på det svettiga dansgolvet. Ibland blev det lite väl enformiga toner, men då tog vi danspaus i baren.


Paket till min favorit Ebba kommer med pappabud.


Dröm


Ida, jag och Tobs en solig dag i maj.                   Fotat av min nära vän Elina Lundberg.

H.O.C.K.E.Y - HOCKEY!


 LHC mötte Skellefteå AIK. Mitt första ever sportjobb. Som inte ens var mitt jobb. Jag for mest för att prova på att. Det var skoj, men skitsvårt. Och det känns väl egentligen inte som att någon av dessa bilder skulle kunna passa i en traditionell tidning. Men jag tycker de va fina iallafall.
Duktig sportfotograf blir jag kanske aldrig, men hej jag är glad ändå!Och nu en spexig sång vi alla kan relatera till.

RSS 2.0