Sexig helg

Helgerna är mina favoriter här i Sunkan. Tänk va mycket roligt man kan ha. Idag har jag till exempel suttit i skolans datasal till klockan 10 på kvällen för att få klart en indesigngrej. Tur att man är ambitiös, hej! Och 1a advent är det också.

Andra saker jag gjort i helgen är följande:

Fredag: Klubbkul på Oscars. Mycket mellanstadiefeelings med hopp o skutt låtar som Carolas "Hej Mickey"  och "Fångad av en stormvind" och tryckare på slutet. Vilken kväll! Sexigt.
Lördag:
Bakis. Trött. Men tar mig upp runt ett. Adventsstädar och träffar flickorna vid Coop klockan 5. Vi handlar och fixar god god mat. Mat i ugn! Dricker gott vin (Gräsö) och förpeppar. Förrådet, sen sexklubb på Kåren. Musiken skulle vara sexig, men jag tycker den va dålig. Brukar vara bättre! Oh My spelade i ett rum. De var faktiskt inte dåliga. Tänka sig. Kom hem med livet i behåll (isgata) och ca 20 kondomer rikare. Ida hade bara lyckats få 7. Hur många fick du? Sexigt.
Söndag:
Storshopping på Myrorna (två vinterjackor, en olle, en kylskåpsmagnet, 3 juldukar). Adventsfika på Charm. Lussebulle o knäck o ostmacka o chailatte. Julskiva planering. pepp pepp! Avslutande indesign med Palme. Sexigt.

Roger Kristoffersson

Klockan är strax 02.00. Nu har jag äntligen kommit hem. Vilken dag det har varit! Sivan och jag va på Hospice och träffade en härlig farbror klockan 10 i morse. Jag var fotograf och Siv tog hand om snacket. Vi skulle göra personporträtt och ville göra på en människa som är i livets slutskede och så träffade vi Roger. Han har haft tjocktarmscancer i tre år. Men vilken kämpe! Helt otroligt! Vilken människa! Trots att han har sådan svår cancer, har han en stor livsvilja och lever mycket för sin familj och sina barnbarn. Han sa så många roliga och kloka saker, det var fint.

Hela kvällen har vi sedan redigerat och redigerat och redigerat. Där emellan har vi busat, ätit, fikat, busat mer, fikat igen, gått luciatåg, skrattat så vi nästan kissat på oss, fotograferat, sjungit staffansången, haft snöbollskrig, rånat godismaskinen, ätit Robins wook, gråtit, skrikit, bråkat och nästan somnat. Men trotts allt, blev resultatet bra. Det bästa vi gjort. (vi har i och för sig inte gjort så mycket...) Men vi är nöjda.

Tack gruppen och tack Roger!

Mina måsten just nu


Diska


Handla

Helgen som gick...

Fredag: Opepp. spritköp. lite mindre opepp. mat i magen. bra musik. ännu lite mindre opepp. fina ballongklänningen, smink o hårspray. pepp. samtal. opepp vän. ny vän. pepp. förrådet, bittburger o bitande hamster. dans, snack o sms. stadshuset. dans dans, killar killar   

Lördag: Jobb. Lyslördag. mikrofonköld. försvunna fingrar o tår. ledande o slutna frågor, vem e emot? filma här filma där. vitbalans o skärpa o glöm inte bubblan. mörkt vs ljust. antiklimax. belöning pepparkaka. hem äta o vila. 8pm förfest på hydro. tjejerna o killen. cykelvin o gratistårta. orgasmsnack o sms. mot kåren, snart 11. glöm inte skopåsen. dans dans dans. fyllehäng i soffan. hur o när tog dansen slut?  

Söndag: Kim Novak. mat. sveakiosken. kebabsplitt? julmust vs fanta exotic thrill. vitlöksås? påse? bestick? Its in the bag. nöjesredigering i skolan.noll inspiration. kväll. tvätta. inte diska.


Praktiken fixad!

Hej Carolina!

Du är välkommen till Barometern på praktik v 12 - 13. Hoppas du

fortfarande är intresserad.

Med vänlig hälsing Gisela Ekblom


Bostad & nyhet kirrade!

Den 1a februari flyttar jag till Oscarsgatan 30B! Blir granne med Elina och de andra töserna. Fint. 

På lördag klockan 12.30 ska jag träffa Kate från citykontoret och göra mitt ljusinslag. Fint.

Nu väntar jag bara på Simon och Siv och materialet att redigera... klockan går. Men det blir fint. 

Kom ihåg att andas!

Känner mig rätt stressad för stunden. 

Nu har vi snabba nyheter på rörligbilden. Först ut som reporter är Simon. Sivan ska filma och jag ska redigera. Allt ska vara klart kl 16.00 i morgon sharp. Busskillen som vi ska prata med gick inte o få tag i idag, så det blir till och hålla tummarna för att han kan ställa upp med kort varsel imorgon bitti.

Andas!
 
Sedan ska detta rulla på hela veckan och vi ska alla byta roller från dag till dag. Kul, men jag känner mig inte superbra på att varken film eller redigera.

Andas!

Min dag är måndag. Ska göra mitt på lördag, under Lyslördag. Det blir ett juligt inslag med en massa mys o ljus och vi ska vara med när hela stenstan tänds upp. Tydligen är det EXTRA mycket julbelysning i år. Jisses! Försökte få tag i den ansvarige idag, men hon gick inte att nå. Lämnade ett meddelande, men det går ju inte att lita på, så jag får ringa igen imorn.
 
Andas!

Sedan är det dagspressen som spökar. Vi ska göra två uppslag (mycket!) tills på måndag. Och jag har varken köpt kompendiet eller tittat igenom uppgiften ordentligt.

Andas!
 


The streets of London


Jag borde kanske bli skrivande journalist?!

Carolina, Du är en skarp iakttagare och en begåvad skribent. Visst finns det lite grammatiska småfel här och där men du har lyckats utmärkt med att beskriva Isatu, hennes barn, hennes hem och inte minst hennes frustration. Jag gillar att du direkt placerar läsaren i familjens vardagsrum med kiv och bråk mellan barnen. Texten känns väldigt levande. Också ett bra grepp att bara skildra en helt vanlig, fast ovanlig, ensamstående mammas vardag rakt upp och ner. Du har ett rent och avskalat språk utan för mycket krumbukter och det gör det än mer effektivt. Mycket bra, fortsätt att skriva! /Annika Sohlander

Rapport fran London

Nu sitter jag pa mitt gamla favvo internetcafe i London. Det regnar ute. Trist, men inte sarskilt forvanande. Idag har jag varit pa carbootsale i Killburn och inhandlade fyra stycken tjusiga oranga aggkoppar i plast, for £1. Pa kopte fick jag tva blommiga djupa tallrikar. Blommiga tallrikar ar nagot jag vanligtvis skulle uppskatta, men dessa var bara fula. Jag skanker dem nog till Ida eller Marysia.

Ikvall blir det hang hemma hos Ida. Jag vill ga ut i Shoreditch. Vi far se hur det gar. I morgon kommer jag hem. Har handlat allt for mycket. Hur ska jag fa ner allt i vaskan!? Hur ska jag overleva manaden hemma pa 1000kr (fran min kamerabudget). Jaja, jag far val leva pa minnerna!? Eller karlek? Eller helt enkelt rostbrod.

By the way, mannen brevid mig luktar gammla ost... mmm thats why I love London!

US election!

Heja Obama! Jag hoppas han vinner. Pratade med Sara i Tennessee innan. Hon och många i landet hoppas på honom. Många i världen hoppas på honom.

Vi får hoppas att vi slipper se hans förlorarbilder  i morgondagens tidning.

Glögg någon?

Hämtade äntligen min väska hos Ida i Nacksta. Satt ner och snackade lite. Fick glögg. Det var juligt. Glögg 08, med blåbärssmak. Fancy. Smakade mest som vanlig glögg. Inget särskilt tyckte jag.


            Foto: VinSprit.se

Kvällens album: Garfield med Adam Green.London calling!

I'm coming back!!! Far på torsdag morgon och stannar tills på söndag. Ska bli så kul att träffa Marysia, Ida och Maria och alla andra. Det kommer att bli ett roligt avbrott, med massa skvaller, party, shopping och häng. Har egentligen inte råd, men det struntar jag i.


Jag och Marysia

Partyparty och InDesign

Det har varit en kul helg. Massa festligheter både fredag och lördag. Först var jag flyttkarl hos Ida i Nacksta, sedan blev det Köksorkesterfest hos Monika på fredagen. Vi hade så sjukt kul, men det hade inte grannarna! Lördagen var också trevlig med fika på ekotrendigt cafe med Lisa och Anders och sedan fest på förrådet och i kollektivet ovanför Waynes.

Idag har jag varit i skolan med Danni och Indesign. Det tog super lång tid att göra dagspressuppgiften. Vi satt från kl 2 till 10...och ändå blev vi inte riktigt klara. Men vi lärde oss en massa och det kommer bli bra.

Tack till alla snälla tvåor som hjälpte oss!

Kvällens band: SlagsmålsklubbenRSS 2.0